Munkenes sommerudflugt på landjorden. 1979

 

Her Myldrer det frem med Munke der er fuldt læssede og opstemte over den lidt kolde men dejlige sommersøndag. I kurvene er der masser af mad. Der er sild (og snaps) og rødspættefileér og røget ål - stegt ål - koteletter - frikadeller - leverpostej - æbleflæsk -og alt muligt andet. Det hele er selvfølgeligt hjemmelavet af de flittige Munkekoner. De gamle djærve stærke stolte mænd slæber tonsvis af øl, så ingen - end ikke børnene - kommer til at tørste.
Her ankommer skipperen fætter Svend Ove, der - fornuftigt nok - mente at det nu var slut med at sejle ud på sundet med kutteren med alle - både gamle og unge - lallende rundt på dækket. Tiden var kommet, - til at vi nu var blevet gamle nok til - på landjorden - at mindes de gode sejlture og uden fare for liv og sikkerhed, kunne han så overdrage ansvaret til den enkelte og til tyngdekraften.

Her møver Charlotte, Sigurd, Ebba, Anita og Kirsten sig igennem det lækre strandsand. Kirsten stod for den gode ide', og det afsløres her - at det var ude ved den første østre parkeringsplads at det store æde-, drikke- og hyggegilde stod på.

  Her ser vi unge Sv. Erik med en kasse øl. På den anden side af kassen pukler stakkels fætter Jørgen. Det blev en stor dag for ham og Anita, for det var her de mødte hinanden. I forgrunden går onkel Valdemar og moster Birgitte  

                                                                                  
 
  Her ser vi morbror Sigurd - der fornuftigt nok lige har knappet den første pilsner op, mens Anne Marie holder øje med ungerne. Charlotte står forrest og har allerede opdaget at moren holder øje med dem. Lillebror er nemlig ved at gemme pilsnere oppe i træet. De skal senere sælges til de voksne lige på det tidspunkt hvor panikken er ved at brede sig, og hvor de farer rundt og ikke kan forstå hvor alle bajerne er blevet af. Bagved Sigurd kan man lige skimte tante Dagny.
 
 
 Her vinker Grethe til en eller anden. Hun varmer sig ved det blafrende bål. 

 
Et flot billede af Poul Munk.

 

Dette er Theruus børn og hende selv. Det er vidstnok Charlotte til venstre. Hun sidder med ryggen til.


 
 

Så bliver der pakket ud og ind. Sv. Pii med ryggen til, det et Poul Munk han snakker med. Ved siden af står Niels, Ebba bukker sig efter bifaldsstolene - Moster Birgitte ordner tæpperne sammen med onkel Valdemar og fætter Jørgen står med ryggen til ifærd med at trække op.

 

Her ser vi virkningerne efter lang tids alkoholisk nydelse - Sv. Pii går rundt og dirigerer et orkester, der slet ikke er til stede, - men fidusen er - bare ikke at fortælle ham det - så går det hele uden problemer. 


 

Den unge mand med de hvide bukser er Svendsen ( den lømmel) Han er på vej hen for at tigge pilsnere af morfar. Festen var nær endt i en katastrofe på grund af ølmangel - for der var ingen der havde tænkt på at Svendsen nu var stor nok til at drikke øl. Alle de tidligere år slæbte vi sodavand med til ham så vi fik ondt i ryggen, men dette år (1979 eller deromkring) var han dybt involveret i kunsten at drikke øl.

Her ser vi "Skyde- & Drikke-teltet". Det var en snedig teltkonstruktion, fremstillet af sadelmager Åge Sørensen til brug for Hornbæk Idrætsforening. Teltet blev brugt mange gange til fester på Vandværket, Havnevej og til Fugleskydningen. Fra venstre - Susanne Thejll Møller, tante Dagny, Hans, Anita, Ebba, Gibber - elektrikeren fra Kystvej, der altid sagde :"Når lyset glipper - så ring til Gibber", Fætter Jørgen, Krumme og Svendsen.Dette billede er fra et tidligt tidspunkt i festen - alle deltagere står op

 

 

Her er Svendsen ved at gå amok. Han ryger også - Svendsen har meget gerne villet været inde for militæret, særlig garden har altid imponeret ham - Han er vildt benovet, når han ser garden trække op. Det med at trække op er han selv rigtig god til, ligesom den øvrige familie. Bag Svendsen står morbror Sigurd og til højre, Krumme Sv Pii og Poul Munk.
 
 
 
Det var en festlig dag, som vi mindes med glæde.